Casemanager Justitie/WMO in West-Brabant en Zeeland

Wil je graag ambulant werken in West-Brabant en Zeeland?

Heb je de opleiding Social Work afgerond en heb je ervaring met ambulant werken en volwassenen met een psychiatrische en/of verslavingsproblematiek? Dan heeft Mozaik Pameijer voor jou een job die ertoe doet. 

Casemanager voor 32 à 36 uur per week in West-Noord-Brabant en Zeeland 

Wat houdt je werk in?

Je biedt ambulante begeleiding aan mensen met een psychiatrisch en/of verslavingsproblematiek. Je verzorgt de intakes en inventariseert samen met de cliënt zijn of haar hulpvragen. Je draagt actief bij aan het opbouwen en onderhouden van het netwerk van de cliënt. Daarbij werk je samen met diverse in- en externe partijen. In samenwerking met de (verslaving)reclassering begeleid je de cliënt op het gebied van financiën, wonen, dagbesteding en behandeling. Je werkt vanuit de methode outreachend werken.  

Verder ondersteun je de cliënt op diverse sociale levensgebieden en stem je dit af op de psychische gemoedstoestand van de cliënt, zijn of haar gedrag en de eventueel daaraan verbonden veiligheidsrisico’s in de samenleving. Je zorgt ervoor dat afspraken met professionele instellingen worden nagekomen.  Je werkt in hoge mate zelfstandig en je hebt voornamelijk één-op-één contact met de cliënt. Verder ben je verantwoordelijk voor een zorgvuldige en accurate vastlegging van het verloop van het geautomatiseerde dossier.  

Waar ga je werken?

Je gaat aan de slag bij het begeleidingsteam West-Brabant/Zeeland. Dit team bestaat uit circa 13 medewerkers. Met overtuiging bieden zij zorg aan de kwetsbaarste mensen uit de samenleving. Zo’n 200 cliënten worden ambulant begeleidt. In dit team wordt nauw samengewerkt en gezorgd voor afstemming met andere betrokken instanties. Als casemanager ziet iedere dag er anders uit. De ene dag start je op kantoor, een andere dag start je bij een cliënt thuis of begin je met een afspraak bij de reclassering. Met je auto rijd je van afspraak naar afspraak. Je hebt een eigen caseload, waar jij verantwoordelijk voor bent. Je werkgebied ligt tussen Tilburg en Zeeuws-Vlaanderen. Het kantoor is in Bergen op Zoom. 

Wat bieden wij?

  • Afhankelijk van je opleiding en relevante ervaring een brutosalaris tussen  €2.535,- en €3.467,- (cao GGZ, FWG 50) op basis van een 36-urige werkweek.
  • Een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden met daarin o.a. bedrijfsfitness, vakantie-uren kopen/verkopen en een studiekostenregeling.
  • Een jaarcontract met mogelijkheid tot verlenging.
  • Ambulante reiskostenvergoeding (€0,38 per km).

Wat verwachten we van jou?

Een agogisch hbo-diploma (bijv. SPH, MWD, Social Work). Daarbij heb je kennis van psychiatrische problematiek, forensische zorg en OGGZ. Verder heb je kennis van relevante wet- en regelgeving zoals Zvw en Wmo en de sociale kaart in de regio West-Brabant en Zeeland. Je bent in het bezit van een rijbewijs en een auto. Voor je indiensttreding vraag je een Verklaring Omtrent het Gedrag aan op naam.

Enthousiast?

Twijfel niet en solliciteer. We gaan graag met je in gesprek. Tijdens de sollicitatieprocedure zal je ook een of meerdere van onze cliënten spreken. Wil je eerst nog meer informatie over de functie? Bel dan met Izaäk Brobbel op 06 – 41 00 44 07.